HovedbestyrelsenNordvesthallenBadmintonCykel Motion Fitness FodboldGymnastikHandicapsportHåndboldOldboysSkytte afd.TennisVolley

Lady Tour

- damernes dag på landevejen.

Af Elise Cramon, Herning - deltager i alle 7 udgaver af Lady Tour

310 kvinder cyklede med i lady Tour 2012 – et motionscykelløb kun for kvinder

Beskrivelse: https://lh3.googleusercontent.com/-F97P6KqLExc/T9zDkujEKfI/AAAAAAAABgc/d7OIG0woVV4/s640/IMG_1262-800.jpg

Cykling er godt for energiniveauet, konditionen, det personlige overskud, humøret, selvtilliden og sexlivet. Det er mere skånsomt end løb eller gang, det er en effektiv måde at tabe sig på, det giver masser af frisk luft og så er det billigere end at tage bilen.

Dette havde 310 cykelglade kvinder luret. Lørdag den 16. juni 2012 mødte de op til den 7. omgang Lady Tour arrangeret af en af Danmarks største motionscykelklubber, Tjørring Cykelmotion.

Kvinderne blev serviceret af mændene

At løbet er så stor en succes skyldes alle de frivillige fra klubben, som gør et kæmpe arbejde for at planlægge og afvikle løbet. 70 var på arbejde på selve løbsdagen. Det var klubbens mandlige medlemmer, som servicerede kvinderne i alt, hvad der havde med cykelløbet at gøre.

Allerede da man kørte ind på parkeringspladsen, kom klubbens mænd springende, for at være behjælpelige med alt omkring ens cykel.

Dagen startede med udlevering af startnumre, tidtagningschip, bananer og chokolade. Herefter dejlig morgenkaffe og en glad og engageret velkomst med lodtrækning om to spritnye cykler fra Henning Jørgensen Cykler.

3-2-1 BANG – Sådan blev ruterne skudt i gang.

Først blev alle kvinderne på 100 km ruten skudt i gang, derefter 65 km ruten og til sidst 30 km ruten.

310 veloplagte kvinder i alle aldre, på alle niveauer og på vidt forskellige cykler drog ud på de midtjyske landeveje. Af sted gik det - i grupper, parvist eller enkeltvist.

Ude på ruten var klubbens mænd placeret ved alle vejkryds. De sikrede en totalafspærring af trafikken, så man behøvede ikke stoppe op eller klikke ud af pedalerne en eneste gang ved hajtænder. Ved vejkrydsene blev man mødt med opmuntrende tilråb: Godt cyklet, sejt og god tur.

Ved depoterne var der også en super god betjening. Drikkedunkene blev fyldt op og der blev budt på boller, bananer og chokolade.

Stemningen på ruten var fantastisk. Her mødte man kvinder, som alle elsker at cykle og som havde et fælles mål - at få et godt cykelløb. Nogle blev indhentet og andre blev hægtet af. Hej, hvor kommer du fra – vil du med i vores rotation? Nogle var til cykelløb for første gang og var helt høje over det tempo, der kunne køres med, når der blev dannet en gruppe med cyklister på samme niveau.

”Wau – det er så sejt at køre i en gruppe – det har jeg aldrig før prøvet” Dette udbrud hørtes pludselig i vores gruppe. Det var Christina fra Christina Watches Onfone, som havde indhentet os og som cyklede sammen med vores gruppe de sidste 20 km af ruten.

Der var også mulighed for at nyde den smukke natur, indånde de dejlige sommerdufte og lytte til lærkens smukke sang.

Ved mål blev man modtaget med speak og resultatet af tidtagningen. Der blev serveret et sundt måltid mad, der blev udtrukket gevinster på startnumrene, der var mulighed for massage, der var musik og der var en rigtig god feststemning.

Det største hold, som var Danfoss Cykelklub med 17 piger på holdet, fik blomster og gaver.

Det er svært at sætte en finger på noget som helst, til et løb som Lady Tour. Alt er perfekt - hver gang!

Men hvor ligger Herning?

Herning ligger i Midtjylland - centralt placeret for alle de kvinder i Danmark, som ejer en cykel.

Lady Tour er for alle. Lige fra de piger som nyder en cykeltur på en god gammel havelåge, til de piger der kører med 35 i snit på en racercykel.

Lady Tour kan rumme mange flere deltagere. Så derfor en stor opfordring til alle piger:

Pump cyklen og deltag i næste års Lady Tour den 15. juni 2013 i Tjørring ved Herning.

Læs mere på www.ladytour.dk


Rigtig god forplejning hele dagen


Hjælperne er klar til at rykke ud


Der er plads til piger på racercykler, som kører rigtig stærkt


Der plads til piger på helt almindelige cykler


Der er forskellige former for hjælp på ruten


Der er mandlige massører


Der trædes hårdt i pedalerne


Lad os holde sammen hjem piger


Så er vi snart i mål


Et sundt og velfortjent måltid serveres efter cykelløbet

- Hjemmeside udvikling og design: eventa.dk